Isnin, 11 Ogos 2008

Jenaloka : ceria itu penting!

aku sebenarnya ada idea lain nak ditaip. tapi selepas beberapa siri kejadian yg tidak bernasib baik. aku jadi mandom. ilang selera nak berblog. tapi dikala aku cuba mengisi masa dengan membuat aktiviti geledah email. aku terselisih dgn forward email nih. ternyata. dalam masa 24jam ni. inilah sesatunya benda yg telah berjaya membuat aku tergelak besar. bukan kerana faktor sinisnya, tapi lebih kepada witty punch line dan imaginasi aku membayangkan imej dalam bentuk strip comic.. dan mungkin ia tiba tepat pada waktu yg aku perlukan sedikit humor utk sedikit spirit lift... ish, tak kuasa plak aku nak terangkan. malam nih, aku cuma nak lay back, takmo pikir benda yg memberatkan kepala. so here, aku share benda yg berjaya membuat aku gelak macam takde masalah.


"Antara CIA, FBI & PDRM"

CIA, FBI dan PDRM masing2 nak membuktikan bahawa merekalah yg paling terrer bab2 jenayah ni. Jadi, si President pun buatlaa satu ujian utk mereka. Dia melepaskan seekor arnab ke dlm hutan dan menyuruh mereka mencarinya.

CIA masuk ke hutan. Mereka menempatkan binatang2 sebagai informer ke seluruh pelusuk hutan. Mereka juga menyoal-siasat segala pokok2 dan batu2 yg ada di dlm hutan. Selepas penyiasatan yg memakan masa selama 3 bulan, mereka membuat kesimpulan yg arnab itu tidak wujud.


Sampai giliran FBI pulak. Selepas 2 minggu ketiadaan sebarang petunjuk, mereka membakar hutan itu lalu membunuh segala hidupan di dlmnya, termasuklah arnab tadi. Mereka membuat kesimpulan yg sudah nasib si arnab tadi utk mati di dlm hutan itu.


PDRM pulak yg masuk. Mereka keluar 2 jam selepas itu dgn seekor beruang yg dah lembek sbb kena pukul. Beruang itu menjerit, 'OK, OK... aku arnab... aku arnab!!'


disklaimer : please dont start with 'the' moral isues feedback people, a joke is a joke at time in need. for all i care, it can be redneck hunter, an ex-seal and a rabbi. as long the punchline revolve around a bear admitting hes the bunny. its all hood, dig?

1 ngomel:

Nia Tagayo berkata...

hahaha.. i just had to type sth here sebab terlalu tertarik dgn perkataan "ngomel" u used instead of "comment".

sia suka ni ngomel2.

u ngomel. i ngomel. ayuh kita sama2 ngomel-ngomelan!!